Aanbod Terug
koffer

Congokoffer

Leerlingen van de tweede en derde graad lager onderwijs maken via de Congokoffer kennis met Yanga. Zij woont in Kwamouth, een dorp aan de monding van de rivier Kwa in de Congostroom. Kijkend naar de boten die voorbij varen, droomt ze ervan om ooit naar de grote stad Kinshasa te reizen.

Ze besluit brieven te schrijven aan Pangi, haar neef die in de hoofdstad woont. Pangi vertelt over de drukke gezelligheid op de markt, de spelletjes die hij speelt met zijn vrienden en de voorbereidingen voor het huwelijksfeest van zijn zus. In de brieven wordt er ook kennis gemaakt met Seka, de nicht van Pangi die in Antwerpen woont. De briefwisseling van de kinderen is gekoppeld aan drie lesactiviteiten rond de thema's markt, spel en schoonheid.

In de instap wordt er met de leerlingen nagedacht over het beeld dat zij hebben van Congo. Met de Congokoffer willen we stereotypen doorprikken en een realistisch beeld tonen van het dagelijks leven van twee Congolese kinderen. Door de kennismaking met leeftijdsgenoten, authentieke materialen en foto- en videobeelden wordt het beeld van de leerlingen bijgesteld en een leerboog gemaakt. In het slot wordt dit proces met de leerlingen belicht.

Materialen

 • Dvd met filmfragmenten: "De droom van Yanga"
 • Authentieke materialen (gelinkt aan de thema's markt, spel en schoonheid)
 • Cd met taalles Lingala, Congolese muziek en een Afrikaans verhaal
 • Doe-fiches en stappenplannen voor de leerlingen
 • Handleiding voor de leerkracht (6 lesuren: instap (1u), 3 lesactiviteiten (4u) en slot (1u))

Praktisch

 • De huurprijs is € 65. Je mag de koffer twee weken gebruiken.
 • Indien de koffer beschikbaar is, is het mogelijk om de verhuurtermijn nog 2 weken te verlengen (+€ 30)
 • Je kan de koffer zelf ophalen en terugbrengen in één van onze locaties (zonder meerkost). Ofwel kan je voor de prijs van € 40 gebruikmaken van onze bezorgdienst (heen en terug naar één adres). 
 • We verhuren standaard voor twee weken, van woensdag tot woensdag. (Via de bezorgdienst ontvang je de koffer op donderdag en lever je die terug op dinsdag.) 
 • Indien gewenst sturen we de handleiding twee weken op voorhand op. Hiervoor worden enkel verzendingskosten aangerekend.
 • Voor de reservatie hebben we naam, adres, telefoonnummer van de school en naam, telefoonnummer en e-mailadres van de contactpersoon nodig.

 

Reserv
Reservatie
Congokoffer

Reserveer deze koffer in een van de onderstaande locaties. Vertel er meteen bij over welke koffer het gaat en in welke periode je die (bij voorkeur) wil ontlenen. 

 
Studio Globo Antwerpen 032352076 antwerpen@studioglobo.be
Studio Globo Roeselare 051221103 roeselare@studioglobo.be
Kenmerken
Congo
lager, 2de graad, 3de graad
bij jou op school