Aanbod Terug
vorming

Duurzame solidariteitsacties op school

In deze nascholing vertrekken we van de actietoolkit MIK@DOE

MIK@DOE is een lespakket voor de lagere school waarbij de didactische principes van Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) gebruikt worden om in de klas of op school aan de slag te gaan met solidariteitsacties. 


Inhoud

In deze nascholing gebruiken we de methodieken van MIK@DOE om met het schoolteam na te denken over solidariteitsacties op school. Via een stappenplan komen we tot een geïntegreerde schoolvisie op solidariteitsacties waarbij participatie door leerlingen en/of ouders een belangrijk element is. 

Daarnaast bekijken we hoe je aan dan hand van technieken uit EDO in de klas aan de slag kunt gaan met solidariteitsacties. Met een set mikadostokjes, animatiefilmpjes en interactieve lesimpulsen breng je leerlingen het inzicht bij over duurzaamheid. Via de toolkit kunnen leerlingen hun kennis ook inzetten om zelf een duurzame actie op poten te zetten. 

Doelgroep

 • schoolteams basisonderwijs
 • schoolteams lager onderwijs 

Praktisch

 • 1 dagdeel 
 • € 300 per groep 

 

   

  Reserv
  Reservatie
  Duurzame solidariteitsacties op school

  Je kan deze vorming op verschillende locaties organiseren, ook bij jou op school. Contacteer ons voor concrete afspraken. 

   
  Studio Globo Antwerpen 032352076 antwerpen@studioglobo.be
  Studio Globo Roeselare 051221103 roeselare@studioglobo.be
  Kenmerken
  lager
  bij jou op school, Studio Globo Antwerpen, Studio Globo Brussel, Studio Globo Gent, Studio Globo Hasselt, Studio Globo Roeselare