Aanbod Terug
vorming

Duurzame solidariteitsacties op school

In deze nascholing vertrekken we van de actietoolkit MIK@DOE

MIK@DOE is een lespakket voor de lagere school waarbij de didactische principes van Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) gebruikt worden om in de klas of op school aan de slag te gaan met solidariteitsacties. 

Scholen nemen elk jaar enthousiast deel aan heel wat solidariteitsacties of –projecten: Dikketruiendag, Saved by the Bell, Wereldwaterdag, Broederlijk Delencampagne, … Voor leerlingen lijken deze acties los te staan van elkaar. Wie dieper graaft, merkt echter dat er een rode draad is die al deze acties met elkaar verbindt: allemaal dragen ze op één of andere manier bij tot een duurzame(re) wereld. 

In deze nascholing gebruiken we de methodieken van MIK@DOE om met het schoolteam na te denken over solidariteitsacties op school. Via een stappenplan komen we tot een geïntegreerde schoolvisie op solidariteitsacties waarbij participatie door leerlingen en/of ouders een belangrijk element is. 

Daarnaast bekijken we hoe je aan dan hand van technieken uit EDO in de klas aan de slag kunt gaan met solidariteitsacties. Met een set mikadostokjes, animatiefilmpjes en interactieve lesimpulsen breng je leerlingen het inzicht bij over duurzaamheid. Via de toolkit kunnen leerlingen hun kennis ook inzetten om zelf een duurzame actie op poten te zetten. 

Voor wie? 

  • schoolteams basisonderwijs
  • schoolteams lager onderwijs 

Duur

  • 1 dagdeel 

Prijs schooljaar 2019-2020

  • 320 euro per schoolteam (per dagdeel)

 

Reserv
Reservatie
Duurzame solidariteitsacties op school

Je kan deze vorming op verschillende locaties organiseren, ook bij jou op school. Contacteer ons voor concrete afspraken. 

 
Studio Globo Antwerpen 032352076 antwerpen@studioglobo.be
Studio Globo Roeselare 051221103 roeselare@studioglobo.be
Kenmerken
lager
bij jou op school, Studio Globo Antwerpen, Studio Globo Brussel, Studio Globo Gent, Studio Globo Hasselt, Studio Globo Roeselare