Aanbod Terug
vorming

Onze duurzame school

Hoe kunnen we leerlingen bewustmaken over de mondiale, politieke uitdagingen van de 21e eeuw? Wat kan bij hen duurzame gedragsverandering stimuleren? En hoe krijgen we hen gemotiveerd om solidair mee aan de kar te trekken? Die vragen komen vaak naar boven bij scholen die op klas- en schoolniveau werk willen maken van de vakoverschrijdende eindtermen. 

In een intakegesprek peilen we naar de bestaande schoolsituatie. Zo kunnen we altijd een coaching op maat aanbieden. 

We mikken op een zo groot mogelijke participatie van diverse schoolbetrokkenen (leerkrachten, directie, middenkader, maar ook eventueel leerlingen, ouders ...). Zo vergroten we de kans op een stevig draagvlak in de school om aan wereldburgerschap en solidariteit vorm te geven. 

Eénmalige vorming of langer coachingstraject!

Deze nascholing wordt aangeboden in de vorm van een eenmalige vorming maar kan ook, in overleg met het schoolteam, resulteren in een op maat gemaakt traject waarbij onze educatieve medewerkers de school begeleiden in hun proces, via verschillende doelgerichte werksessies.

Praktisch

  • Voor: schoolteams op zoek naar een stevige omkadering voor vakoverschrijdend werken en campagnes/acties in en rond de school.
  • Duur: één sessie van 1,5 tot 3 uur of een langer begeleidingstraject 
  • Groepsgrootte: minimum 5 tot maximum 30 deelnemers (van een representatieve groep op school tot het volledige schoolteam)
  • Locatie: op jouw school, in een groot polyvalent lokaal
  • Te voorzien: tafels, stoelen, mogelijkheid tot projectie, bord of flip-over
  • Prijs: afhankelijk van de duur, dus op aanvraag
Reserv
Reservatie
Onze duurzame school

Vermeld zeker voor welke vorming je ons contacteert. 

 
Kenmerken
secundair, leerkrachten secundair onderwijs
bij jou op school