Nieuws

De lesmap Achter de Muur krijgt alle aandacht deze maand. We testen de lesmap uit in verschillende scholen in Limburg en West-Vlaanderen.
‘Elk Telt’, zo heet het project van de stad Roeselare waarbij ze scholen en organisaties oproept om samen initiatief te nemen. Het doel is een stad waarin iedereen meetelt.Voor dit project sloegen Studio Globo Roeselare, Welzijnszorg West-Vlaanderen en t’ Hope (Welzijnsschakels) de handen in elkaar. 4 scholen van het GO! Roeselare stappen in een traject waarbij ouders, leerlingen, leerkrachten en directies nadenken over een duurzaam armoedebeleid.
Donderdag 5 oktober, Internationale dag van de Leerkracht, organiseerde Studio Globo weer Saved by the Bell. Met die actie roepen we alle scholen op om te bellen voor kwalitatief onderwijs overal ter wereld. Er deden maar liefst 500 scholen, goed voor 140.000 leerlingen, en 4 ministers mee.
De campagne van 11.11.11 gaat dit jaar over migratie. Studio Globo steunt die campagne ten volle. We geven je een overzicht van hoe je de campagne in de klas kan brengen.
27 leerkrachten kwamen vanmorgen al eens proeven van onze projectdag Brussel Beleven: zowel de voorbereiding als de nabespreking in de klas kwamen aan bod, maar we gingen ook samen op stap door onze boeiende hoofdstad. Over enkele weken/maanden komt elke leerkracht dan de 'full version' beleven met zijn/haar klas.Bekijk het fotoverslag hier. 

Pagina's