Aanbod Terug
workshop

Mini-COP

Neem deel aan een ‘echte’ klimaatconferentie op jouw school. Via een rollenspel ondervinden de leerlingen aan den lijve welke belangen er wereldwijd spelen rond klimaat. 

In verschillende groepjes vertegenwoordigen de leerlingen elk een land. Dit  land maakt deel uit van één van de vijf grote machtsblokken binnen de klimaatonderhandelingen (EU-groep, paraplu-groep, OPEC-landen, ontwikkelingslanden en groeilanden). De landen gaan met elkaar in discussie rond 3 resoluties: CO2-reductie, taks op voeding en wereldwijd klimaatfonds. Ze proberen tot een gemeenschappelijk standpunt  te komen dat uiteindelijk in de plenaire vergadering wordt gestemd.

De klimaatconferentie vormt het hart van een traject dat bestaat uit een voorbereidende lerarendag, een voorbereiding in de klas en de conferentie zelf. De voorbereiding is essentieel en duurt tussen 2 en 4 lesuren. Er is hiervoor uitgebreid materiaal beschikbaar.

Praktisch

  • Doelgroep: 5/6/7 ASO / BSO / KSO / TSO
  • Aantal deelnemers: minimum 30 en maximum 60 leerlingen  
  • Duur: 200 minuten (4 lesuren)
  • Waar: bij jou op school
  • Praktische vereisten: grote zaal met voldoende plaats om leerlingen in plenum en in 5 groepen te laten werken, projectiemogelijkheid
  • Meld je aan vóór 23 september 2023 en maak kans op een gratis deelname aan een heuse mini-COP op jouw school. Klik op https://wwf.be/nl/scholen/climatechallengeschool

Dit project is gerealiseerd in samenwerking met WWF. Met de financiële steun van de Federale Overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu. 

 
Bijhorend materiaal
Reserv
Reservatie
Mini-COP

Voor info en reservaties, vul dit formulier in. 

 
Kenmerken
secundair, 3de graad
bij jou op school