CAPTCHA
Aanbod Terug
lespakket

SOLvID - digitale lessenreeks

SOLvID staat voor SOLidair, IDentiteit en ‘Solve it’. Met deze lessenreeks maak je het thema ‘internationale samenwerking’ of ‘mondiale solidariteit’ toegankelijk voor leerlingen van de 2de en 3de graad secundair.

Concrete verhalen van onrecht, inspirerende acties en organisaties, kritische reflectie en eigen meningsvorming vormen de rode draad doorheen deze lessen. Je leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over de mogelijke rol van internationale samenwerking bij het oplossen van mondiale crisissen.

SOLvID bestaat uit 3 fasen

  • FASE 1: INDIVIDUEEL LEERPAD
    Dit leerpad neemt je leerlingen mee naar een ongelijke wereld. Ze gaan aan de slag met concrete verhalen uit Guatemala. Ze verdiepen zich in problemen, oorzaken en samenwerkingen die nodig zijn om te komen tot structurele veranderingen en rechtvaardigheid.
  • FASE 2: GROEPSWERK
    De leerlingen verdiepen zich in groep verder in de wereld van de internationale solidariteit. Ze reflecteren over ongelijkheid, uitspraken van experten, systeemverandering, projecten en beeldvorming. Deze fase biedt ruimte voor het uiten van meningen en een creatieve verwerking.
  • FASE 3: KLASGESPREK
    In deze fase gaan de leerlingen klassikaal reflecteren en opinies delen. Benieuwd of ze ook voor zichzelf een rol weggelegd zien binnen internationale solidariteit.

Ga nu aan de slag met SOLvID. Het werd ontwikkeld in samenwerking met 11.11.11 en Broederlijk Delen en is ideaal voor een projectvak.

Bestel gratis het lespakket. Hiervoor krijg je als leerkracht met een klas van maximaal 30 leerlingen een jaar toegang tot alle materiaal in de digitale leeromgeving.

Bestel online
lespakket
SOLvID - digitale lessenreeks
Dit is het logo van SOLvID

Goed voor de nodige inlogcodes van jou en je klas (max.30 lln). We sturen je de codes zo spoedig mogelijk via e-mail.

€ 0,00
Reserv
Kenmerken
secundair, 2de graad, 3de graad, hoger
bij jou op school