blog Terug

Update: scholen in code oranje

Op 20 oktober 2020 werd op het corona-overleg van de onderwijssector beslist dat de scholen naar code oranje schakelen (tegen de herfstvakantie). Dit heeft weerom een impact op onze onderwijsactiviteiten.

 

Alle extra muros uitstappen van scholen worden geannuleerd en ook het bezoek van externen aan scholen is in de huidige versie van het pandemie-draaiboek niet aangewezen. Om die reden trachten we opnieuw met man en macht bij te sturen om een kwalitatief aanbod te voorzien, die voldoet aan de huidige preventiemaatregelen. Geen eenvoudige oefening, maar we blijven niet bij de pakken zitten. 

Basisonderwijs 

Voor het basisonderwijs zullen alle inleefateliers en buurtwandelingen tussen de herfst- en de kerstvakantie geannuleerd worden. Je kan met de klas aan de slag met het bijhorende lesmateriaal en we bekijken hoe we jullie extra impulsen kunnen bieden. Wie een inleefatelier had geboekt in de periode van nu tot aan de kerstvakantie, kan ons via deze korte enquête op de hoogte brengen over je interesse in een alternatief aanbod. Als er voldoende interesse is voor dit aanbod, gaan we aan de slag met de uitwerking.

En dat is niet alles!

  • Mis je het ‘extra muros’-gevoel en wil je je klas meenemen op een reis naar Congo, India, …? Bekijk dan zeker onze koffers. (We garanderen dat je een bezoek aan de kofferlanden telkens in code groen kan gebeuren!)
  • Op zoek naar kant-en-klare wereldoriëntatielessen? Dan helpt het WaW-abonnement je uit de brand. Nog heel even kosteloos verkrijgbaar dankzij de campagne-actie van 11.11.11.
  • Het volledige aanbod voor inspirerende lessen in de klas vind je op onze website.

Secundair onderwijs

Ook bij het secundair onderwijs is het bezoek aan scholen niet aangewezen in de periode tussen de herfst- en de kerstvakantie. We maken van onze workshop Aan Tafel een digitaal leerpad waarmee de leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen. We blijven hoopvol voor het voorjaar en bieden vanaf februari onze gloednieuwe workshop Jong geLuid aan. Wil je meer informatie of wil je onze workshop boeken contacteer ons via deze link

Ga je liever zelf aan de slag met ons materiaal? Ga dan zeker snuisteren in onze actua-lessen en lespakketten. Ze zijn vrij beschikbaar op onze website! Een kleine greep uit het aanbod:

  • Uit ons materiaal van Sporen van Kolonisatie kan je uit kern 2 de bronnenanalyse rond beeldvorming door leerlingen zelfstandig laten uitvoeren.
  • De website Climate Challenge bevat veel info en filmpjes over klimaatverandering. Ideaal voor een zelfstandige opdracht.

Hoger onderwijs

Voor studenten van het hoger onderwijs beschikken we over een digitaal vormingsaanbod. We bekijken samen met jou welke thema’s jouw studenten kunnen verrijken. Een greep uit ons digitale aanbod:

  • Een webquest rond dekolonisatie, de eigen houding en de klaspraktijk
  • Een webquest rond diversiteit in de kleuterklas

 Contacteer ons voor meer informatie. 

 

Trefwoorden