blog Terug
CAPTCHA

Zo was Saved by the Bell 2020

De internationale dag van de leerkracht was dit jaar nog een beetje specialer dan anders. Want tijdens de lockdown eerder dit jaar werd nog eens duidelijk welke krachttoeren leerkrachten uithalen om hun leerlingen mee te hebben. Om het talent van elk kind in de verf te zetten. Om kwetsbare leerlingen te bereiken en te doen groeien. Het is niet evident (geweest) en verdient meer dan een bloemetje. 
 

Naar jaarlijkse gewoonte staan we op de dag van de leerkracht stil bij onderwijs overal ter wereld. Het is voor vele kinderen en leerkrachten niet evident om elke dag de schoolbel te horen. Meer dan 258 miljoen kinderen en jongeren wereldwijd kunnen niet dagelijks naar school. Ook voor leerkrachten is het soms lesgeven in moeilijke omstandigheden. 

Daarom luiden we de bel, roepen, zingen, dansen we op 5 oktober. Of sturen we kaartjes naar een leerkracht die voor ons belangrijk is, of staan we stil bij onze rol als leerkracht. Saved by the Bell is een belangrijke actie waarbij we samen aandacht hebben voor goed onderwijs overal en voor iedereen. 

Dit jaar konden we als fotograaf of reporter zelf geen scholen bezoeken. We staken de leerkrachten virtueel een hart onder de riem en kregen in ruil wel heel wat leuke filmpjes en beelden van scholenacties. Je kan ze bekijken op onze facebookpagina. 

In het basisonderwijs blijft het Saved by the Bell-lied (met bijhorend dansje) de topper. Leerkrachten gingen ook massaal aan de slag met het voorziene lesmateriaal en er waren toffe parades. In het secundair onderwijs kregen leerlingen een stempel en was er aandacht voor hun ‘gratis onderwijs’. Hogescholen gebruikten de ‘Jij verdient een kaartje omdat…’-postkaartjes en zetten een grote pancarte in de hal waar studenten konden stilstaan bij hun toekomstige rol als leerkracht. 

Bedankt iedereen om er weer een heel fijne Saved by the Bell van te maken!