blog Terug
CAPTCHA

Aan de slag met de campagne van Broederlijk Delen

Delen doet goed. En delen doen we allemaal, zelfs vaker dan we denken. De campagne van Broederlijk Delen nodigt ons veertig dagen lang uit om te herverdelen en te leven met genoeg. Ontdek hier hoe jij in de klas aan de slag kan gaan met deze campagne! 

60 jaar delen en herverdelen

Met een opvallende actie trapte Broederlijk Delen haar campagne af in verschillende steden. De organisatie viert dit jaar haar zestigste verjaardag en kreeg daarvoor zelfs een brief van de paus! Al zestig jaar lang strijdt Broederlijk Delen tegen armoede en onrecht, en zoekt ze naar oplossingen voor problemen die ons momenteel allemaal uitdagen. Het antwoord? Delen en herverdelen. Want er is genoeg voor iedereen. Al moeten we ons ervan bewust zijn dat niet iedereen een eerlijk aandeel in handen heeft. Wie te veel heeft, zal het misschien met minder moeten doen. Zo kan iedereen leven met genoeg. 

Delen als hefboom voor systeemverandering

Broederlijk Delen kiest voor een alternatieve manier van ontwikkeling. Een ambitieus plan, dat uitgaat van een ingrijpende systeemverandering en een nieuwe manier van leven.​ Meer informatie vind je in hun achtergronddossier.

Aan de slag!

Gooi je enthousiasme in de strijd en ga met de campagne aan de slag. Organiseer een sportactiviteit, verkoop zelfgemaakte producten, ... Met wat creativiteit kan je op een veilige manier een heuse actie op poten zetten. Nog geen idee? Doe wat inspiratie op!

Ook Studio Globo deelt mee. Deze lesmaterialen staan in het teken van de campagne van Broederlijk Delen: 

 • kleuters
  • de fotoset Deel je mee met Finn en Jeanne. Ga mee op avontuur met de Vlaamse Finn en de Congolese Jeanne. Hoewel het niet altijd makkelijk is, staat er toch één ding vast: samen delen, maakt sterker!
    
 • lager onderwijs
  • het WaW-magazine helemaal in teken van delen: bekijk het nieuwe nummer
  • het lespakket Ik deel. Ontdek inspiratie en praktische ondersteuning om deelinitiatieven in de klas en op school te introduceren. 
    
 • secundair onderwijs
  • onze gloednieuwe workshop Jong geLuid! Wereldwijde solidariteit als antwoord op de uitdagingen waar we voor staan. Deze workshop legt de nadruk op empoweren en engageren, om samen te bouwen aan een rechtvaardigere samenleving.
    

Meer materiaal om de campagne naar je klas te brengen vind je op deze pagina van Broederlijk Delen.