blog Terug

Breng de campagne van Broederlijk Delen naar je klas

Broederlijk Delen gaf donderdag het startschot van hun nieuwe campagne ‘Delen doet goed, ook met het Zuiden’. Bij wijze van persactie trokken ze naar het Federaal Parlement om er de 25%-revolutie af te kondigen.

25% volstaat om het 100% anders te doen

Met die revolutie benadrukken ze dat sociale ongelijkheid en de klimaatcrisis hand in hand gaan met ons huidige economische systeem. Er is dus nood aan duurzame alternatieven die niet alleen de sociale kloof dichten, maar ook bevorderlijk zijn voor onze planeet. Met 25% van de bevolking kunnen we al heel wat in beweging brengen. Het motto van de 25%-revolutie luidt dan ook: “Met 25% kunnen we het 100% anders doen.”

In de persconferentie in het Federaal Parlement symboliseert de 7-jarige Sen het idee van de 25%-revolutie. Sen nam plaats op een wip en nodigde de politici uit aan de andere kant van de wip te gaan zitten. Zo ontstond een krachtig beeld: met een beperkt gewicht kan toch een mooi resultaat bereikt worden.

Breng de campagne naar je klas!

Ook Studio Globo wil het 100% anders doen. Wij ontwikkelden de volgende materialen in het teken van de campagne van Broederlijk Delen:

  •  Kleuters & 1ste graad lager onderwijs
    • De fotoset Salomé in Colombia. Volg de avonturen van het Colombiaanse meisje Salomé dat voor het eerst naar de natuurschool gaat. Herkenbare situaties en gevoelens stimuleren bij de kinderen een gevoel van verbondenheid.
  • Lager onderwijs
  • Secundair onderwijs
    • Een modulaire les. Stel zelf je les(sen) samen uit een aanbod van inspirerende en participatieve lesmodules. 

Meer info over de campagne vind je op deze pagina van Broederlijk Delen.