blog Terug

Het wereldvoedselsysteem op je bord

16 oktober was het Wereldvoedseldag. ‘Zero hunger’ staat mee in het lijstje van SDG’s, maar daar is nog heel wat werk aan. Oogsten worden namelijk wereldwijd bedreigd door de gevolgen van klimaatverandering, en de oorlog in Oekraïne bemoeilijkt de graantoevoer.
 

De verleiding is groot om het dan over schaarste en bevolkingsgroei te hebben, maar dat is niet de echte boosdoener. De mensheid produceert genoeg voedsel om anderhalve planeet eten te geven. Het is problematisch dat handelsstromen de richting opgaan van het geld, naar rijke landen dus. Ondertussen sterft in diezelfde wereld elke drie seconden iemand aan de gevolgen van ondervoeding. Vaak zijn dat boeren zelf.

In onze workshops voor secundair 'Aan Tafel' en 'Foodwise Action' leggen we de vinger op de wonde. We gaan op zoek naar de positieve impact die een meer agro-ecologische landbouw heeft en kijken binnen bij een CSA-boer (“community supported agriculture”). We analyseren de schadelijke invloed van de agro-industrie op mens, dier en planeet. We onderzoeken de manier waarop grote voedingsconcerns  wereldwijd met voedsel omgaan. Tot slot stellen we de impact van ons eigen eetpatroon in vraag.

Ontdek ons volledige aanbod op www.studioglobo.be/secundair.