blog Terug

Aan de slag in de klas rond klimaatrechtvaardigheid met de campagne van 11.11.11

De klimaatcrisis treft niet iedereen, integendeel. De grootste gevolgen treffen vooral de mensen en landen die er het minst verantwoordelijk voor zijn. En dat is onrechtvaardig. Met hun campagne roept 11.11.11 op om de strijd tegen klimaatonrecht samen te voeren en focussen ze ook op de oplossingen. Doe jij mee?
 

De grootste gevolgen van de klimaatcrisis treffen vooral de mensen en landen die er het minst verantwoordelijk voor zijn. In Bangladesh verdwijnen volledige vissersdorpen in de stijgende zee. In Zambia leidt droogte tot extreme hongersnood. In Brazilië worden gemeenschappen en ecosystemen vernietigd door bosbranden. Maar klimaatonrecht is geen ver-van-ons-bed-show: ook bij overstromingen in België delen kwetsbare mensen het hardst in de klappen. Dat is onrechtvaardig.

Met hun campagne over klimaatrechtvaardigheid roept 11.11.11 op om samen aan oplossingen te werken. Zij aan zij met diegenen die het hardst getroffen worden. Met klimaat- en burgeractivisten, gemeenschappen en het middenveld die actie ondernemen. Met moedige politici en geëngageerde ondernemers die hun verantwoordelijkheid nemen. Met organisaties van over de hele wereld. Met de kennis en invloed van wetenschappers, grote denkers en bekende mensen. Ook met jou en je klas of school?  
 

Meer over de campagne


Breng de campagne van 11.11.11 naar je klas

  • Het gratis novembernummer van ons digitaal lesmagazine WaW staat in het teken van klimaatrechtvaardigheid. Er zijn wereldwijd heel veel mensen die niet bij de pakken blijven neerzitten en samen opstaan in de strijd tegen klimaatonrecht. Ook dit WaW-nummer doet dat. Ga aan de slag met onze activiteiten en inspireer zo je leerlingen uit basisonderwijs tot hoopvolle klimaatactie.
  • In een gratis kant-en-klare actuales (één lesuur) voor het secundair onderwijs vertalen we de campagneboodschap van 11.11.11 naar jouw klas en de leefwereld van jouw leerlingen. Ontdek het probleem van ‘klimaatonrecht’ en duik samen met je leerlingen in oplossingen van jongeren bij ons en jongeren elders ter wereld.