blog Terug

Inleefspel 'Fair Enough' voor het eerst getest

Studio Globo stelt met trots 'Fair Enough' voor, een mobiel inleefspel over duurzame productie en consumptie. In mei kwamen drie groepen het spel uittesten. Spannend, maar tegelijk erg waardevol en inspirerend! Neem mee een kijkje in het decor.

Wat is Fair Enough?

Die vraag vat het spel wel wat samen. Leerlingen uit de 2e en 3e graad secundair denken in kleine groepjes na over 3 producten van de toekomst. Ze maken keuzes over verkoop, grondstoffen en productie en worden geconfronteerd met de gevolgen ervan. Wat is de impact van bv. biokatoen op de winst die gemaakt wordt? Maar evengoed: hoeveel winst brengt dat sociaal en ecologisch op, voor de boer die het produceert en het ecosysteem waarin hij leeft? 

Wat is er nodig om handel eerlijker en duurzamer te maken? Het spel reikt verschillende paden en concrete voorbeelden aan die verandering mogelijk maken. Op het einde van het spel stellen we de vraag: wanneer is een product ‘fair enough’? 

De feedback van leerlingen en leerkrachten was best leerrijk en positief. Lees hieronder mee:

    

    


Team secundair werkt de komende maanden het inleefspel tot in de puntjes af. In september zijn we helemaal klaar, ook voor jouw school! Benieuwd? Bekijk het decor al eens in dit filmpje.

Boeken maar!

Wil je nog voor het eerste trimester boeken? Doe dat dan voor 31 augustus via deze link (Hasseltse scholen) of via een unieke boekingslink (andere Limburgse scholen). Boekingslink niet gevonden? Of heb je nog andere vragen? Mail dan naar fairenough@studioglobo.be. Alle praktische info en de prijs (of eventuele financiële tegemoetkoming) vind je op onze website.

'Fair Enough' kwam tot stand in samenwerking met Oxfam en met de steun van stad HasseltCera en BRS vzw.