blog Terug
CAPTCHA

Ontvang een geschenk van Kapitein Winokio

Wil jij kunst naar je klas brengen en daarbij nadenken over de wereld? Ontdek dan ons digitaal lesmagazine WaW boordevol lesmateriaal over WO-thema's voor het basisonderwijs. En misschien win je wel een prijs!
 

Met de activiteiten van dit WaW-nummer verruim je het blikveld van je leerlingen door samen met hen naar de wereld te kijken zoals een kunstenaar dat doet. Er zijn zoveel verschillende manieren om artistiek bezig te zijn, zoveel verschillende meningen over wat kunst nu eigenlijk is, zoveel verschillende dingen die kunstenaars aan de wereld willen laten zien en vertellen … Laat de creativiteit maar opborrelen en ontdek deze WaW!

Ontvang een geschenk van Kapitein Winokio

In de WaW-lesactiviteit voor de 1e graad maken je leerlingen kunst uit afval. Ze ontdekken de nadelen van plasticsoep in de oceaan en hoe ze hier zelf een veranderende rol in kunnen spelen. Aan de hand van het kunstwerk ‘Zeedieren van het Plasticaquarium’ van David Edgar ontdekken ze dat kunst een duurzame of ecologische boodschap kan bevatten. Ze zullen hun zelf verzameld afval recycleren tot een zeedier. Op het einde van de activiteit gaan jullie samen uit de bol op een liedje van de cd #HalloAarde van Kapitein Winokio.

We mogen van Kapitein Winokio ook drie leerkrachten en hun klassen gelukkig maken met een abonnement van drie maanden op de streamingapp 'Radio Winokio'.

Ontvang jij graag dit geschenk? Laat ons dan meegenieten van jullie zelf gemaakt zeedier en stuur een filmpje van het zeedier dat danst op muziek van Kapitein Winokio ten laatste op 31 maart 2023 naar waw@studioglobo.be. Samen met de kapitein kiezen wij de winnaars uit de inzendingen.

Abonnement of dagpas nemen op WaW?

Word jij graag wat geholpen bij jouw lesvoorbereidingen over wereldoriëntatie? Bekijk dan ons kant-en-klaar lesmateriaal in WaW. Alle lesactiviteiten zijn uitgewerkt en interactief, daarnaast zijn ze direct online beschikbaar. Er zijn interessante filmpjes en beeldmateriaal en alles is gelinkt aan jouw leerplandoelen.

Ontdek ons jaarabonnement of neem een gratis dagpas. Met de dagpas kan je gratis eens bekijken wat WaW inhoudt.

 
Foto van Damon De Backer en Chris Stessens