Aanbod Terug
inleefatelier

Iedereen gelijk in de wijk?

Ga aan de slag met eigen vooroordelen over armoede in een veilige setting en koppel dit aan het echte leven. Dit inleefatelier voor volwassenen is een samenwerking met Welzijnszorg.

Deelnemers leven zich in via verhalen van buurtbewoners in Runkst, de wijk waar Studio Globo is gelegen. Elke deelnemer kruipt in de huid van een buurtbewoner in het levensechte decor ‘Achter de Muur’. Ze worden geconfronteerd met verschillende aspecten van armoede en ervaren dat uitsluiting vaak onbewust gebeurt. Het inleven laat hen keuzes maken in stressvolle situaties, steeds opnieuw verantwoording afleggen, informatie ontcijferen en toegankelijk maken… Door het zelf te ervaren ontdekt de groep struikelblokken en aandachtspunten als je wil werken en communiceren met mensen in armoede. 

Na de inleving gaan we in gesprek over gevoelens en denkbeelden die in het spel naar boven zijn gekomen. De ervaring wordt verbonden met enkele theoretische modellen. Het geheel wordt begeleid door een opgeleide ervaringsdeskundige in de armoede en een educatieve medewerker.

Praktisch:

  • Doelgroep: studenten lerarenopleiding of schoolteams
  • Duur: 3u
  • Aantal deelnemers: minimaal 8 – maximaal 20
  • Prijs: € 350 of € 650 in combinatie met de vorming 'Armoede in de klas'

 

Dit inleefspel wordt aangeboden in samenwerking met Welzijnszorg.

Reserv
Reservatie
Iedereen gelijk in de wijk?

 

 
Kenmerken
leerkrachten lager onderwijs, leerkrachten secundair onderwijs, hoger, lerarenopleiding basisonderwijs, lerarenopleiding secundair onderwijs
Studio Globo Hasselt