CAPTCHA
Aanbod Terug
vorming

Breng de wereld in je klas

Onze wereld wordt gekleurd door heel wat diversiteit. De ‘andere wereld’ begint bij degene die naast ons zit, bij de kleuters uit jouw klas. Een uitdagend en rijk klasmilieu dat diversiteit ademt, herken je aan de inrichting van de speelleerplekken, de hoeken, de klasaankleding en het aanbod van materialen en activiteiten. 

Inhoud

Kleuters voelen zich nog beter thuis in je klaslokaal als ze prenten of voorwerpen ontdekken uit hun eigen leefwereld. Zonder veel woorden maar eenvoudig met de aankleding van je klas, komen diversiteit en de wereld op een spontane manier het lokaal binnen. Zo maak je de kleuters vertrouwd met minder bekende beelden en wordt het ‘andere’ gewoon.

Met voorwerpen, kledij, instrumenten, speelgoed… prikkel je de nieuwsgierigheid van kinderen voor een andere cultuur. Deze nieuwsgierigheid vormt de basis voor een open en geïnteresseerde houding tegenover mensen uit een andere cultuur. Vanuit het verhaal achter de voorwerpen kan de verbondenheid met mensen wereldwijd groeien. 

In deze workshop staan we stil bij de mogelijkheden om hoeken en activiteiten te verrijken vanuit intercultureel en mondiaal perspectief. Met een beetje creativiteit en knutseltalent kruid je gekende activiteiten en je klasinrichting met diversiteit. We gebruiken een ‘kijk-wijzer’ om op een andere manier naar het klasgebeuren te kijken, om onze hoeken te verrijken, bewegingstussendoortjes te spelen en prentenboeken te gebruiken die diversiteit uitstralen.

Doelgroep

Leerkrachten kleuteronderwijs

Praktisch

  • 3 uur 
  • 300 euro 

 

Reserv
Reservatie
Breng de wereld in je klas

 

 
Studio Globo Roeselare 051221103 roeselare@studioglobo.be