Aanbod Terug
lespakket

Wonen en leven in Guatemala

Via ‘Wonen en leven in Guatemala' maken leerlingen van de derde graad lager onderwijs kennis met de leefwereld van mensen in Guatemala. Guatemala is een land in Midden-Amerika dat voor vele kinderen onbekend terrein is. Het land staat vooral bekend om de Mayaruïnes, de Indiaanse bevolking en de overweldigende natuur. Met ‘Wonen en leven in Guatemala' maken we het dagelijks leven in dit land concreet via twee leeftijdsgenootjes: Maria Elena & Nacho. We komen o.a. te weten hoe ze wonen, waar ze naar school gaan, wat ze graag eten en hoe hun familie eruitziet.

Het lespakket bestaat uit een handleiding voor de leerkracht, een leerlingenboekje ‘Maria Elena & Nacho' en een mediapakket met tal van didactische materialen (foto's, dvd's, opdrachtenkaarten, cd-roms, ...).

In de nawerking laten we de kinderen hun ervaringen uit het atelier uitwisselen. We diepen het thema ‘waardig werk' uit en laten de kinderen ontdekken wat het betekent om een wereldburger te zijn.

Het lespakket hoort bij het inleefatelier 'Wonen en leven in Guatemala', maar kan ook als apart project uitgewerkt worden.

Praktische info

  • prijs: € 110

Inbegrepen in het pakket:

  • huur mediapakket (2 weken)
  • handleiding voor de leerkracht
  • leerlingenboekjes
  • Een webpagina met  achtergrondinfo, eindtermen en leerplandoelen, nawerking...
  • optioneel: verzendkosten € 40
Reserv
Reservatie
Wonen en leven in Guatemala
Kenmerken
Guatemala
lager, 3de graad
bij jou op school