blog Terug

Zo was Saved by the Bell 2021

Op 5 oktober was het zo ver: de Internationale dag van de leerkracht, maar ook de 15e editie van Saved by the Bell! Bijna 500 scholen en 139.010 leerlingen en leerkrachten vroegen aandacht voor goed onderwijs overal en voor iedereen.

 

Meer en meer kinderen krijgen toegang tot onderwijs. Toch zijn er wereldwijd nog steeds 258 miljoen kinderen én jongeren die om allerlei redenen niet naar school kunnen gaan (cijfers van Unesco uit 2018). Nochtans is onderwijs een hefboom voor ontwikkeling en gelijke kansen. 

Welke impact heeft de wereldwijde coronacrisis op de kansen op goed onderwijs? Hoeveel kinderen en jongeren lopen leerachterstanden op of missen school voor een lange periode? Dat zijn vragen die men zich nu in alle landen stelt. Ook hier bij ons. 

Daarom wil Studio Globo met Saved by the Bell politici en beleidsmakers blijven herinneren aan hun engagement om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals te realiseren, met o.a. de doelstelling 4: Kwaliteitsonderwijs.

En het was een succes! Bijna 500 scholen en 139.010 leerlingen en leerkrachten vroegen aandacht voor goed onderwijs overal en voor iedereen. Bellen werden geluid, liedjes werden gezongen en er werd ook gedanst. Maar sommigen bliezen ook bellen of skypeten met een partnerschool in het buitenland. Bovendien deelden we dit jaar 15 geschenkpakketten uit omwille van onze 15e verjaardag. Aan originele acties was er dus geen gebrek deze editie, check zeker onze Facebookpagina. Ook de pers had aandacht voor de actie, dat zie je hier. Tot slot rinkelde de commissie voor Onderwijs de bel in het Vlaams Parlement.