blog Terug

Schrijf je school in voor Saved by the bell op 5 oktober

Scholen rinkelen op 5 oktober eens extra de bel om aandacht te vragen voor kwalitatief onderwijs overal ter wereld. Dat is onze jaarlijkse actie: Saved by the bell.

 

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze 's avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren horen dit zelden of nooit. Op 5 oktober, de internationale dag van de leerkracht, geven we een extra lel aan de bel. Zo kan iedereen horen dat elk kind of elke jongere recht heeft op goed onderwijs.

Dit jaar zetten we het thema ‘onderwijs en gender’ in de kijker, omdat we geloven dat er wereldwijd en in België nog heel wat werk aan de winkel is. We luiden de bel voor alle meisjes die niet naar school gaan, alleen maar omdat ze meisje zijn. We luiden de bel voor alle jongens die er niet aan denken ooit leerkracht te worden, omdat ze bijna alleen vrouwen voor de klas zien staan. We luiden de bel voor alle leerlingen en leerkrachten die zich niet voelen passen in het binaire man-vrouwplaatje, om hen een veilige plaats te bieden op school om zichzelf te zijn.
Goed onderwijs voor iederéén, daarvoor trekken wij aan de bel! Doe je mee?
 

Schrijf je school in!

Zo geniet je ook van volgende voordelen:

  • Bij inschrijving ontvang je een pakket gratis posters en lesbrochures om de actie zichtbaar te maken op school of in de klas. Bekijk het materiaal hier.
  • Je krijgt automatisch een nieuwsbrief toegestuurd met extra info voor een geslaagde actie.
  • Je maakt kans op een leuke prijs!

Meer info over Saved by the bell? Lees dan snel verder.