blog Terug

Teamdag Studio Globo: klaar voor het nieuwe schooljaar!

Om jou en je klas zo goed mogelijk voort te helpen, volgen onze medewerkers regelmatig vormingen. Op 30 mei koppelden we daar een teamdag aan vast. Collega’s uit alle regio’s kwamen samen om hun kennis bij te schaven en aan teambuilding te doen. We staken niet alleen heel wat nieuwe dingen op, maar laadden ook de batterijen op. Kwestie van volgend schooljaar meteen weer paraat te staan!

JES

We verzamelden in het jeugdhuis JES, een organisatie die jongeren ondersteunt op het vlak van vrije tijd, onderwijs, werk, opleiding en welzijn. Met een kop koffie of thee praatten de collega’s bij. Daarna volgde een presentatie over het reilen en zeilen van de organisatie en de plannen voor de toekomst. We zetten alles op alles om ook volgend schooljaar kwaliteitsvolle wereldburgerschapseducatie naar jullie klassen te brengen via inleefateliers, workshops, koffers of vormingen voor lager-, secundair- en hoger onderwijs.

Universal Design for Learning

De eerste workshop ging over Universal Design for Learning (UDL), een boeiend onderwerp. Vaak zijn leeractiviteiten alleen gericht op de gemiddelde leerling, waardoor niet iedereen dezelfde kansen krijgt om te leren. Met UDL kun je leeractiviteiten zo inclusief mogelijk ontwerpen. De bedoeling is om leerlingen actief te betrekken bij de les, informatie op verschillende manieren aan te bieden en leerlingen de mogelijkheid te bieden te tonen wat ze hebben geleerd. Onze collega's reageerden enthousiast en begonnen meteen na te denken over de beste manier om dit toe te passen.

Dienstreis naar India

Na de workshop vertelden educatief medewerkers Lennert en Valerie over hun dienstreis naar India. Ze verbleven in de financiële hoofdstad Mumbai en trokken ook naar Dharavi, een van de grootste sloppenwijken ter wereld. Met hun rugzak vol authentiek materiaal over het leven in Mumbai zijn ze helemaal klaar om te werken aan de nieuwe lesmap ‘Werk aan de wereld in je klas: India’. Zo garanderen we kwaliteit en zorgen we ervoor dat jouw klas steeds actueel lesmateriaal krijgt.

Bezoek aan Parckfarm

De laatste activiteit was een bezoek aan Parckfarm. Dat is een sociale boerderij die duurzame voeding, stadslandbouw en duurzame levensstijlen in een stedelijke context promoot. We genoten van de lunch met groenten uit de moestuin en wandelden door een prachtig stukje natuur in Brussel.

We blikken tevreden terug op de teamdag. ‘Het was heel fijn om weer tijd met alle collega’s door te brengen. En we hebben veel geleerd’, aldus Katrijn Geldof, eindredacteur van ons WaW-magazine. Gorik de Henau, stafmedewerker leermiddelen, is het ermee eens. 'Ik vind het een goed concept. De tijd die je met je collega's doorbrengt werkt heel stimulerend.' 

Studio Globo is met andere woorden helemaal klaar om jou volgend schooljaar van dienst te zijn! 
 

 
Tekst: Evgueny Sergueev en Dorien Boonen