blog Terug
CAPTCHA

Van boekenrekken maken tot voice-overs inspreken: de veelzijdige inzet van Filip bij Studio Globo

Van 2 tot en met 10 maart is het de Week van de Vrijwilliger. Hoog tijd dus om één van onze vaste vrijwilligers in Studio Globo Roeselare aan het woord te laten. Filip doet al zes jaar lang vrijwilligerswerk en deelt maar al te graag waarom.
 

Hoe lang ben je al vrijwilliger bij Studio Globo en wat heeft je oorspronkelijk gemotiveerd om je als vrijwilliger aan te sluiten?

Ik ben bijna zes jaar vrijwilliger bij Studio Globo. Ik leer graag nieuwe mensen kennen en werk graag samen in groep. Als vrijwilliger word je gewaardeerd door anderen, je krijgt een plaats in een groep en dat versterkt je identiteit. Je leert nieuwe vaardigheden en dat scherpt ook je eigen competenties aan. Ik zag de advertentie van Studio Globo, voor mij is het belangrijk dat het een sociale organisatie is. Ik heb me aangemeld en kon onmiddellijk beginnen.

Wat geeft jou persoonlijk voldoening in het vrijwilligerswerk?

Het contact met een jonge enthousiaste ploeg medewerkers en de variatie in het takenpakket houden mij zelf jong. Ik deed al heel veel: mediapakketten en koffers controleren, postpakketten inpakken, allerhande klusjes, de bibliotheek organiseren, voice-overs inspreken, teksten corrigeren, interviews uitschrijven, ondersteunend werk voor de nieuwe lesmap India …

‘Het contact met een jonge enthousiaste ploeg medewerkers en de variatie in het takenpakket houden mij zelf jong.’

Zijn er specifieke ervaringen of momenten als vrijwilliger bij Studio Globo die je zijn bijgebleven?

Het reorganiseren van de bibliotheek van Studio Globo Roeselare was een leuke ervaring. Verder was mijn stem geschikt om voice-overs in te spreken en heb ik eens twee bedden naar boven gebracht in een veel te klein lokaaltje van Achter de Muur. Wat me ook bijblijft is het maken van een boekenrek uit oude skateboarden.
Ik word telkens getrakteerd op een lekkere koffie met koekje en heb met elke Studio Globo-medewerker een goed contact. Tot slot word ik elk jaar tijdens de Week van de Vrijwilliger verrast met een leuke bedanking.

Hoe denk je dat  jouw bijdrage als vrijwilliger bijdraagt aan de missie en doelen van Studio Globo?

Ik ga ervan uit dat ieder werk dat ik uitvoer voor Studio Globo, hoe klein en onbeduidend ook, bijdraagt aan het grotere doel waar de organisatie voor staat: meewerken aan een meer rechtvaardige, duurzame wereld, met gelijke kansen voor iedereen, waar ook ter wereld.

‘Ik maakte al eens een boekenrek uit oude skateboarden.’

Heb je concrete voorbeelden van de impact door jouw vrijwilligerswerk?

Bij de uitwerking van de nieuwe lesmap ‘De wereld in je klas: India’ deed ik research en speurde het internet af op zoek naar nieuwe tendensen die zich aftekenden in het moderne India. In ben ervan overtuigd dat deze studie, samen met de inleefreis naar India, hebben bijgedragen aan het project.

Hoe zie je jouw toekomstige betrokkenheid als vrijwilliger bij Studio Globo? Zijn er nieuwe projecten of initiatieven waar je enthousiast over bent?

Ik blijf graag verder “vrijwilligen” bij Studio Globo zoals ik het de laatste zes jaar gewoon was, een halve dag per week. Indien mogelijk mag er wat meer afwisseling komen tussen inhoudelijk en praktisch werk. Eens een vorming aanbieden bijvoorbeeld is meestal ook een verrijking voor de vrijwilliger! Verder wens ik dat alle medewerkers van Studio Globo zich goed voelen op hun werk en dat ik daar een klein beetje aan kan bijdragen.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou persoonlijk en welke boodschap zou je willen delen met andere vrijwilligers?

Vrijwilligerswerk werkt langs twee kanten: Studio Globo moet kunnen profiteren van mijn skills en ik moet kunnen profiteren van het aangeboden werk en vorming en het sociale verkeer. En dat is de laatste zes jaar al redelijk goed gelukt!

En jij?

Begint het spontaan te kriebelen om ook als vrijwilliger bij Studio Globo aan de slag te gaan? Aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen.