blog Terug
CAPTCHA

Zo was Saved by the bell 2024

Op vrijdag 4 oktober, de dag vóór de Internationale Dag van de Leerkracht vroegen we naar jaarlijkse gewoonte weer aandacht voor goed onderwijs voor iedereen. Maar liefst 463 scholen en 118.308 kleuters, leerlingen, studenten, leerkrachten en docenten namen deel aan onze actie.
 

Er zijn nog steeds 250 miljoen kinderen en jongeren in de wereld die niet naar school kunnen gaan. Dit jaar stond het thema ‘de weg naar school’ centraal, omdat er in België en elders naast plezier ook drempels aanwezig zijn op die letterlijke en figuurlijke weg. Onderweg naar school zitten er onder al die helmen, fluohesjes, regenjassen en boekentassen heel wat gevoelens verborgen. 

Wereldwijd zijn er ook heel wat obstakels die kinderen tegenkomen ‘op weg naar school’. Zo kunnen wereldwijd heel wat kinderen geen les volgen door oorlog, natuurrampen en armoede. In Afghanistan mogen meisjes bijvoorbeeld niet naar school van de taliban. En in andere landen moeten kinderen een heel gevaarlijke weg nemen om op school te geraken.

Daarom belden we niet alleen extra de schoolbel, we dansten, zongen, losten dilemma's op en wandelden de weg naar school met heel veel kabaal. Zodat iedereen kon horen dat álle kinderen en jongeren recht hebben op goed onderwijs wereldwijd!

Benieuwd naar de vele foto's en video's?

Op de Facebookpagina van Saved by the bell vind je heel veel beeldmateriaal van verschillende acties terug. Ook de pers had aandacht voor de actie, zo is er een mooie reportage van Karrewiet.

Bedankt voor jullie geweldige inzet!