blog Terug

Zo was Saved by the bell 2023

Op 5 oktober, de Internationale dag van de Leerkracht, vroegen we naar jaarlijkse gewoonte weer aandacht voor goed onderwijs voor iedereen. Maar liefst 415 scholen en 112.116 kleuters, leerlingen, studenten, leerkrachten en docenten namen deel aan onze actie. Ze belden, zongen, dansten, rinkelden en maakten veel kabaal. Dat kon onze deciBELmeter goed meten. Zo kon iedereen horen dat elk kind en elke jongere recht heeft op goed en kwaliteitsvol onderwijs.
 

Nog steeds 244 miljoen kinderen en jongeren horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Daarom blijft het belangrijk om het recht op goed onderwijs voor iedereen onder de aandacht te brengen. Dat doen we bij Studio Globo met onze actie Saved by the bell. We roepen scholen op om de schoolbel extra te rinkelen en de boodschap zo aan iedereen te laten horen. En of jullie dat gedaan hebben! 415 scholen registreerden hun actie, goed voor 112.116 kleuters, leerlingen, studenten, leerkrachten en docenten.

Dit jaar zetten we het thema 'onderwijs en gender' in de kijker, omdat we geloven dat er wereldwijd en in België nog heel wat werk aan de winkel is. Ook minister Caroline Gennez vroeg in een videoboodschap aandacht voor onze actie. En minister Benjamin Dalle bezocht De Kleurdoos in Brussel, dat zie je hier. Vele scholen gebruikten het lesmateriaal in de klas, jullie lazen het gedicht voor op de speelplaats, kozen kledij voor de aankleedpopjes of dansten op het Saved by the bell-lied. En ook wereldwijd werd er meegedaan, zo deden verschillende scholen uit India een actie.

Benieuwd naar de vele foto's en video's?

Op de Facebookpagina van Saved by the bell vind je heel veel beeldmateriaal van verschillende acties terug. Ook de pers had aandacht voor de actie, dat zie je hier

Bedankt om er ook dit jaar een geweldige editie van te maken!