Aanbod Terug
lespakket

Wonen en leven in Congo

Dat België een historische band heeft met de Democratische Republiek Congo (DRC), weten jullie zonder twijfel. Maar hoe het dagelijks leven in de DRC vandaag verloopt én welke band er nog steeds is tussen beide landen, is misschien onbekend terrein. 

In het project ‘Wonen en leven in Congo’ maken de leerlingen van de derde graad lager onderwijs kennis met vier leeftijdsgenoten – Helena, Marie, Nico en Elie – die allerlei onderzoeksvragen proberen op te lossen. Jouw klas wordt ingeschakeld om antwoorden te vinden op deze vragen. Hierdoor ontdekken je leerlingen meer over het dagelijks leven in Congo en leggen ze verbanden met culturele gebruiken. Ze leren meer over actuele mondiale thema’s zoals klimaatverandering, duurzame voeding, toegang tot water en ontbossing. Ze denken na over wat ze zelf (en met de klas) kunnen doen om mee te werken aan een duurzame wereld. 

De uitdagende werkvormen (zoals een interactieve kaart, bordspel, leerpaden, experimenten, infografieken, gedragspatroongrafieken en relatiecirkels), het didactisch materiaal en de bijhorende website helpen je om in te zoomen op het dagelijkse leven van een volkswijk in Kinshasa en in het dorp Sia.

Het is echter moeilijk om jezelf los te zien van het grote geheel. We maken deel uit van die ene wereld waarin we wonen. Onze wereld heeft gedeelde uitdagingen. Een aantal tendensen die in de DRC voorkomen, zijn eigenlijk wereldwijde kwesties (denk aan waterschaarste of ontbossing). Daarom komen in dit project drie perspectieven in beeld: de DRC, de wereld en de eigen leefwereld. 

Het lespakket is voorbereidingsmateriaal voor het inleefatelier 'Wonen en leven in Congo', maar vormt ook los van het atelier een volwaardig project.

Prijzen 

  • Handleiding voor de leerkracht: € 14 (incl.1 leerlingenboekje)
  • Leerlingenboekje (aan te schaffen per leerling): € 2,10
  • Mediapakket: € 52 (voor 2 weken, neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging van Studio Globo)
  • Verzendingskosten worden aangerekend
Bestel online
handleiding leerkracht
Wonen en leven in Congo
Wonen en leven in Congo

Deze handleiding biedt handvaten om te werken rond 'Wonen en leven in Congo' in je klas.

€ 14,00
onderzoeksboek leerling
Wonen en leven in Congo
Wonen en leven in Congo

Dit lesmateriaal biedt handvaten om te werken rond 'Wonen en leven in Congo' in je klas.

€ 2,10
Reserv
Kenmerken