Aanbod Terug
buurtwandeling

Buurtwandeling Antwerpen

Studio Globo Antwerpen ligt in een wijk waarin mensen met een zeer verschillende achtergrond en afkomst samenleven. Heel wat initiatieven willen juist in deze wijk het samenleven-in-diversiteit bevorderen. De buurtwandeling in de wijken Zurenborg en Borgerhout laat jouw leerlingen kennismaken met de bonte diversiteit in de grote stad.

 

Studio Globo TV zoekt reporters! 

Tijdens deze educatieve buurtwandeling worden je leerlingen reporters van de jongerenzender Studio Globo tv. Gewapend met onder andere een tablet, microfoon en stratenplan gaan ze in 2 groepen op onderzoek uit. Op elke stopplaats wordt er door de reporters informatie verzameld aan de hand van een interactieve opdracht. De ene groep neemt de diversiteit van de mensen in de buurt onder de loep en maakt kennis met mensen van verschillende afkomst, religie en seksuele voorkeur. De andere groep ontdekt verschillende initiatieven die het samenleven in de stad op een positieve en duurzame manier willen bevorderen. Op het einde van de wandeling brengen ze verslag uit aan elkaar.

Doelgroep

  • vierde leerjaar
  • vijfde leerjaar

Praktisch

  • De buurtwandeling wordt bij voorkeur gecombineerd met het inleefatelier 'Over de strepen'. Maar groepen die het inleefatelier 'Peru' of 'Congo' volgen kunnen ook inschrijven.

  • De wandeling duurt 2,5 uur.
  • Studio Globo zorgt enkel voor het onthaal en het materiaal. Je begeleidt zelf de wandeling. Er zijn 2 begeleiders nodig die elk apart met een groep op stap gaan. Bij groepen van minder dan 18 leerlingen kan je er ook voor kiezen om niet op te splitsen.
  • Bij inschrijving krijg je digitaal een draaiboek en achtergrondinformatie toegestuurd.
  • Kostprijs: € 50 per groep. Hierin is de huur van de rugzak (met de benodigde materialen) inbegrepen, maar de tramrit niet. Je kan een aanvraag doen voor gratis vervoer met De Lijn op www.cultuurkuur.be of zelf een lijnkaart aankopen. 
  • Bij slecht weer is er een alternatief programma voorzien.

Naar de buurtwandeling-website!

Reserv
Reservatie
Buurtwandeling Antwerpen
Studio Globo Antwerpen 032352076 antwerpen@studioglobo.be