Aanbod Terug
buurtwandeling

Buurtwandeling Hasselt (Runkst)

Runkst is voor veel mensen (zelfs voor inwoners van Hasselt) een ongekende buurt, ver weg van de ‘winkelstad’, ergens verstopt achter het station. Het is nochtans een diverse en superboeiende omgeving. 

Neem je leerlingen mee op pad. Je wandelt langs een vijftiental plekjes in de buurt, waar je even kan stilstaan bij het dagelijkse leven van de bewoners.
Het gaat om vaak onopvallende, soms zelf verstopte plaatsen. De leerlingen ontdekken dat creativiteit, solidariteit en samenwerken van Runkst een dynamische buurt maken waar het goed is om te leven voor iedereen.

KENNISMAKEN MET RUNKST

De leerlingen maken kennis met een sociaal restaurant, de werking van een buurthuis, verdoken parkjes en pleintjes en gaan op bezoek in de Kringwinkel, een afhaalpunt van de voedselbank, een ruilwinkel …

Een fictieve buurtbewoner maakt hen tijdens de intro (door Studio Globo) nieuwsgierig en laat hen bij de nabespreking (ook door Studio Globo) inzien over welke troeven de buurt beschikt. 

De buurtwandeling vormt een brug tussen het inleefatelier ‘Achter de Muur’ en de buurt vlak er naast. De wandeling kan daarom zowel voor als na het inleefspel gedaan worden. Maar je kan de buurtwandeling eventueel ook los van het inleefatelier boeken. 

Praktisch

  • De wandeling B(l)oeiend Runkst (inclusief voor- en nabespreking) duurt ongeveer 3 uur. Je kan kiezen voor een voormiddag (9.15 tot 12.15 uur) of namiddag (13 tot 16 uur).  
  • De medewerkers van Studio Globo begeleiden de opstart en de nabespreking. De wandeling zelf begeleid jij.

Prijs

Vanaf september 2021 werken we met nieuwe all-in-prijzen. Lees waarom. 

  • € 50 per groep
Reserv
Reservatie
Buurtwandeling Hasselt (Runkst)

Wil je deze boeiende buurt leren kennen?

Schrijf je nu in via het contactformulier Hasselt.